Bazen Svetice

Tipologija
Sport
Lokacija
Zagreb
Godina
2005.
Veličina
6300 m2
Investitor
Grad Zagreb
Status
otkup - arh.urb. natječaj
Autori
Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić, Maja Furlan Zimmermann, Ivan Galić
Suradnici
Neven Bilić
Download
factsheet

Bazen Svetice koncipiran je kao jedinstven monovolumenski prostor unutar kojeg su umetnuti bazeni, gledalište i svi prateći prostori. Prostor i forma zgrade projektirani su tako da mogu primiti različite programe uz bazen.

Polivalentni prostor definiran je propusnom membranom koja objedinjuje fasadu, pješačke pristupe, gledalište i prateće prostore. Uz pročelje se nalazi kontinuirani ophod oko bazena koji omogućuje pristup korisnika različitim sadržajima. Sve prateće prostorije su postavljene u volumen jednake konture kao što je i vanjska ovojnice i čine propusnu membranu između bazena i pročelja.

Gledalište se nalazi na volumenu pratećih sadržaja, a osim prostora tribina predviđeno je i vježbalište, šetalište i mjesto za odmaranje i rekreaciju.

Monovolumen bazena natkriven je blago nagnutim kasetiranim stropom koji je mjestimično perforian kako bi se omogućilo dodatno osvjetljenje unutrašnjosti. Okolna propusna membrana omogućuje pogleda prema bazenu, ali i iz bazena prema pristupnom trgu na sjeveru ili sunčalištu na jugu. Mjestimični izrezi unutar membrane omogućuju postupno otvaranje kroz slojeve ovojnice i filtrianje svjetla i pogleda.

Slični projekti - Sport

Sportska dvorana Račice

Račice, Vodice | 2020 | 2500m2

Bazen Dubrava

Zagreb | 2019 | 5000m2

Bazen Špansko Oranice

Zagreb | 2018 | 5300m2