Kulturno turistički centar Dubravica

Tipologija
Kultura, Turizam
Lokacija
Dubravica
Godina
2019.
Veličina
1250 m2
Investitor
Općina Dubravica
Autori
Ivan Galić
Suradnici
Boris Vidaković, Robert Bodiš, Hrvoje Končar
Download
factsheet

Kulturno-turistički centar Dubravica koncipiran je kao tri slobodno položena zakrivljena volumena smještena između Ulice Pavla Štoosa i područne osnovne škole. Volumeni su  postavljeni u smjeru sjeveroistok jugozapad. Budući kulturno-turistički centar objedinit će više različitih funkcija što zahtjeva programsku i oblikovnu fleksibilnost korištenja prostora od strane različitih korisnika.

Novi kulturno-turistički centar projektiran je kao buduće mjesto okupljanja i druženja mještana, prostor za djelovanje udruga i centar za različite aktivnosti i manifestacije.

 

Svi planirani sadržaji su isprojektirani unutar tri povezana volumena, tako da se u najzapadnijem volumenu, smještenom najbliže cesti nalaze ulazni hal, garderoba i caffe bar te pristup polivalentinim dvoranama. U središnjem volumenu nalaze se polivalentne dvorane, zavičajna galerija i turističko informativni centar.

Zahvaljujući specifičnosti predloženog rješenja moguće je povezivanje svih dvorana kao i prostora galerije i turističkog centra u jedan cjeloviti prostor čime se omogućuje i funkcionalna  fleksibilnost, odnosno moguće je organiziranje različitih manifestacija ili sajmova u središnjem prostoru. Uz sjeverno pročelje središnjeg volumena nalazi se i manji zimski vrt koji može poslužiti i kao prateći scenski prostor u različitim scenarijima korištenja polivalentnih dvorana.

Unutar trećeg, istočno postavljenog volumena smješteni su uredski prostori za neprofitne organizacije gdje se nalaze još i sanitarije za korisnike ureda, soba za sastanke i čajna kuhinja. U prizemlju istog volumena nalaze se sanitarije posjetitelja, spremišta i gospodarski prostori. Vertikalne komunikacije riješene su stubištem i dizalom. Sa gornje etaže moguć je izlazak do krovne terase koja se nalazi iznad središnjeg volumena.

Slični projekti - Kultura/Turizam

Kuća za odmor Barat

Barat, Kanfanar | 2022 | 300m2

Zagorje Gastro Centar

Sveti Križ Začretje | 2016 | 70m2

Centar za posjetitelje SDŽ

Dugopolje | 2015 | 600m2