Vile Zadar

Tipologija
Turizam
Lokacija
Zadar
Godina
2010.
Veličina
800 m2
Investitor
Olympia Holding
Status
studija
Autori
Ivan Galić
Suradnici
Darija Turina
Download
factsheet
factsheet[EN]

Izuzetno aktualna problematika turizma na Jadranskoj obali istražena je u studiji za naselje turističkih vila. Studijom su ispitane mogućnosti izgradnje turističkog naselja u Zadru. Razvijene su vile kojima se istraživala specifična tipologija turističke vile sa svojim programskim zadatostima i prostornim mogućnostima, ali i načinom prilagođavanja specifičnom lokalnom kontekstu i karakterističnom terenu.

Vile slijede padinu formirajući terase kao nastavak dnevnog boravka koje funkcioniraju kao privatni vanjski prostori ili kao mjesto okupljanja. Svaka jedinica može se povezivati stvarajući različite prostorne i funkcionalne odnose.

Tri longitudinalno povezane jedinice mogu formirati individualnu kuću ili dva ili više odvojena stana s vlastitim ulazom, što je omogućeno velikom fleksibilnošću ovog tipa. Terase, adaptabilnost i otvorenost reflektiraju ideju kuće na plaži kao prostora na granici potrebe za privatnosti i otvorenosti.  Linearni potez koji prati slojnice terena stvara sliku koja korespondira s prirodnim i kulturnim kontekstom dalmatinske obale.

Slični projekti - Turizam

Zagorje Gastro Centar

Sveti Križ Začretje | 2016 | 70m2

Centar za posjetitelje SDŽ

Dugopolje | 2015 | 600m2