Vile Zadar

Tipologija
Turizam
Lokacija
Zadar
Godina
2010.
Veličina
800 m2
Investitor
Olympia Holding
Status
studija
Autori
Ivan Galić
Suradnici
Darija Turina
Download
factsheet

Izuzetno aktualna problematika turizma na Jadranskoj obali istražena je u studiji za naselje turističkih vila. Studijom su ispitane mogućnosti izgradnje turističkog naselja u Zadru. Razvijene su vile kojima se istraživala specifična tipologija turističke vile sa svojim programskim zadatostima i prostornim mogućnostima, ali i načinom prilagođavanja specifičnom lokalnom kontekstu i karakterističnom terenu.

Vile slijede padinu formirajući terase kao nastavak dnevnog boravka koje funkcioniraju kao privatni vanjski prostori ili kao mjesto okupljanja. Svaka jedinica može se povezivati stvarajući različite prostorne i funkcionalne odnose.

Tri longitudinalno povezane jedinice mogu formirati individualnu kuću ili dva ili više odvojena stana s vlastitim ulazom, što je omogućeno velikom fleksibilnošću ovog tipa. Terase, adaptabilnost i otvorenost reflektiraju ideju kuće na plaži kao prostora na granici potrebe za privatnosti i otvorenosti.  Linearni potez koji prati slojnice terena stvara sliku koja korespondira s prirodnim i kulturnim kontekstom dalmatinske obale.

Slični projekti - Turizam

Kuća za odmor Barat

Barat, Kanfanar | 2022 | 300m2

Zagorje Gastro Centar

Sveti Križ Začretje | 2016 | 70m2