House CT

Category
Housing
Location
Zagreb
Year
2009.
Size
400 m2
Client
Private
Architect
Ivan Galić
Download
factsheet[EN]
  • 1/200 5.9 mm 4.0 64
  • 1/200 5.9 mm 4.0 64
View more photos of our projects on Flickr

The project of the family house CT located in Zagreb, explores the the classical division of residential space on the ground floor and first floor, instead offering a staggering height difference. The sleeping part is gradually separated from the ground and thus opens a free space for living room on the ground floor with a covered terrace. 

The same principle is applied to the economic part. This kind of concept allows better connection between sleeping and living room zones, and at the same time introduces the spaces of different heights as an integrative factor.

As a consequence of this spatial design of the premises, the sloping roofs that fit into the existing slightly tilting terrain are derived, and they achieve that the house and the environment constitute a unique indivisible whole.

 

As a result of this layout, a characteristic spatial bow is formed which determines the exterior of the house whose roofs make plastics very variable in their appearance and depending on different viewing angles.

Similar projects - Housing

Apartment MM

Zagreb | 2016 | 65m2

Heinzelova building

Zagreb | 2013 | 7420m2

House GM

Zagreb | 2013 | 790m2

H2 Office Building

Zagreb | 2012 | 15545m2