Multi Unit Vile

Tipologija
Turizam
Lokacija
Cavtat
Godina
2010.
Veličina
800 m2
Investitor
Olympia Holding
Status
studija
Autori
Ivan Galić
Suradnici
Darija Turina
Download
factsheet

Izuzetno aktualna problematika turizma na Jadranskoj obali razvijena je u studiji za turističko naselje  Multi Unit vila. Studijom su istraživane mogućnosti izgradnje turističkog naselja na lokacijama u Cavtatu, na Pagu te u Zadru.

Razvijena su tri tipa vila, različitih morfologija i arhitektonskih formi kojima se istraživala specifična tipologija turističke vile sa svojim programskim zadatostima i prostornim mogućnostima, ali i načini prilagođavanja specifičnom lokalnom kontekstu i karakterističnom terenu. Prvi tip vile omogućuje izgradnju više objekata koji mogu funkcionirati samostalno ili u odnosu sa susjednom izgradnjom. 

U oba slučaja postiže se visoki stupanj luksusuza – svaka vila ima vlastitu terasu i bazen sa pogledom prema moru. Sve jedinice su projektirane sa flekibilnim tlocrtom i prostornim mogućnostima istovremeno se oslanjajući na mediterasnku tradiciju izgradnje kamenih kuća kao i korištenje krovnih terasa.

Strmi nagib terena omogućuje poglede prema moru, ali i maksimalno otvaranje prizemlje čime je ostvareno prostorni kontinuitet interijera i eksterijera.

Svaka jedinica ima vlastiti pristup sa središnje ulice naselja koja prati nagib terena te istovremeno uvjetuje organizaciju svih jedinica.

 

Turistički kapaciteti smještajnih jedinica nadopunjeni su zajedničkim društvenim prostorima poput dječjih igrališta i parkova, ali i drugih javnih prostora koji generiraju mjesta susreta i druženja za sve stanovnike i turiste. Urbanistička dispozicija naselja je fleskibilna i ovisi o mogućim kombinacijama i povezivanjima pojedinih vila u konačnici tvoreći  siluetu i atmosferu tradicionalnog dalmatinskog naselja na obali.

Slični projekti - Turizam

Centar za posjetitelje SDŽ

Dugopolje | 2015 | 600m2

Zagorje Gastro Centar

Sveti Križ Začretje | 2016 | 70m2